tiistai 14. lokakuuta 2008

Fast & Furious (pakina)

Ajelin tänään normaalia myöhemmin Kehä I:stä Tapiolasta pohjoiseen, kotiin päin. Kello oli vaille kahdeksasta, muuta liikennettä oli vielä runsaasti, ei kuitenkaan enää ruuhkaa. Oikea kaista kulki jokseenkin rajoitusten mukaisesti ja vasen vähän yli. Oli jo pimeää, kaikki siis kuten pitääkin.

Minulla oli vähän tavallista painavampi kaasujalka ja kiirekin oli. Tuumin, että miksi näin kauniina iltana, kun stereoistakin vielä soi Bryan Adamsin ”Summer of 69”, minun pitäisi madella muiden mukana. En keksinyt syytä, joten lisäsin vauhtia. Tein pika-analyysin. Vasen kaista on tarkoitettu nopealle ajolle. Sitä saa käyttää, jos on
nopea auto, parempi kuski, kova kiire tai tavallista tärkeämpi ihminen.
No voi tavaton, minähän olin noita kaikkia. Pois alta tupajumit!

Polkaisin koslani kunnon vauhtiin. Ajoin edellä kulkevan puskuriin kiinni ja painoin räikkää. Jess, että se väisti nopeasti. Uutta putkeen. Typerien nilkuttajien välissä ehdin kiihdyttää jokseenkin 120 – 130 km/h vauhtiin, ennen kuin taas olin jonkun takana. Päätin vielä tehostaa ”latua Perkele” -temppujani pitkillä valoilla. Siunatkoon kun oli hauskaa. Puskuri puskuriin, pitkät päälle ja äänitorvi pohjaan. Eräskin vanha eukko sai – näin väitän – kuplavolkkarinsa hyppäämään alta pois. Minulla oli niin kivaa, etten malttanut kääntyä Konalan liittymästä kotiini, vaan ajoin koko Kehätien loppuun, Itäkeskukseen saakka. Perillä olin kuin puolen tunnin vaakasamban jäljiltä raukea. Siinä adrenaliinitulvassa sitä sai pumppu kyytiä.

Sitten heräsin, kaikki olikin vain unta. Olin vasta Leppävaaran suoralla.

Ei kommentteja: