sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Oman varaston metsästäjä

Olen tehnyt omasta kellarikomerostani löytöjä ennenkin, mutta tämänpäiväinen vie kyllä voiton kaikista.

Minullahan on ollut menossa sellainen "Tyhjää kämppääsi" -buumi, asunto kun on hiljakseen täyttynyt aivan kiusallisen ahtaaksi. Olen viimeisen parin vuoden aikana jo myynyt ja lahjoittanut pois useita tuhansia sarjakuvia. Sittemmin laajensin tyhjäyksen koskemaan kaikenlaista muutakin roinaa, joista suurin osa onkin tietysti ollut jonnin joutavaa. Esimerkiksi tänä aamuna meni kierrätykseen kaksi isoa pussillista vaatteita, eilen roskikseen kolme. Hankin pari viikkoa sitten kuukaudeksi pöydän Konalasta kirpputorilta. Se on harmillisesti ollut vähän hiljainen kirppis, mutta onneksi kauppa nyt jotenkin sentään käy. Vien sinne päivittäin muutaman uuden tavaran, ja siivoan samalla myyntipöytäni. Asunnon puolelta se kaikkein turhin on jo viety, joten kävin tänään kaivelemassa kellarista lisää.
Yksi kellarin kirjahyllytaso oli talvella romahtanut Finnconin scifikirpikselle menevien kirjalaatikoiden painosta, en ollut tehnyt sille mitään, koska sen alapuolella oli pääosin vain samanlaisia kirjalaatikoita. Mutta nyt myyntirojua etsiessäni päätin samalla laittaa sen kuntoon. Tyhjäsin roinat käytävälle ja poistin hajonneen hyllyn. Huomioni kiinnitti se, että alimman hyllytason ja lattian välissä oli reilun kymmenen sentin rako, joka oli kuitenkin edestäpäin suljettu kynnyslistan tapaisella, mutta leveämmällä laudalla. Sain jonkinlaisen Bon Voyage -tunteen, että olin nähnyt tämän ennenkin. Poistin loputkin kamat ja naputin irti alimman hyllylevyn, ja sieltä se paljastui. Viinakätköni!

Useita pulloja 1998 vintage Samppanjaa ja 2003 vintage Bordeaux punkkua.

Herttileili sentään. Muistan, kuinka punkkuja ostettiin aikanaan iso läjä Petri P:n johdolla, koska Bordeaux 2003 oli poikkeuksellisen hyvää vuosikertaa, ja meillä oli tilaisuus saada halvalla. Minulla kun ei ole viinikaappia ja jääkaappiin ei tietenkään mahtunut (eikä se mikään viinin säilytystila olekaan), joten jemmasin pullot kellariini. Piilotin ne huolellisesti satunnaisilta kellarirosvoilta, mutta näköjään unohdin ne sitten itsekin.

Mitäköhän noilla pulloilla nyt tekisi?

3 kommenttia:

eemeli kirjoitti...

Parasta jos vain hankkiudut noista eroon, pilalle ovat varmasti menneet. Voisin tulla vaikka hakemaan ja eteenpäin toimittamaan, jos siitä olisi urakassa vähän apua.

Rauta kirjoitti...

Niin, pilalla varmaan. Aukeaisikohan viemäri noilla? Tyhjistä pulloista saisi sitten sentään 15 senttiä.

Thyme kirjoitti...

Mäkin voisin tulla noutamaan oman viemärinavaajan. Tuon tyhjän pullon sitten takaisin. :)