tiistai 18. marraskuuta 2008

Olen maantiekiitäjä, hunaja

Vaihdoin sitten talvirenkaat autoon. Olipa kova homma. Jos sanoisin, että tuli hiki, niin aika paljon vähättelisin. Suorastaan suihkutin hikeä kykkiessäni auton ympärillä rengasrauta kädessäni. Ei se silloin nuorempana (ja laihempana) ollut näin vaikeaa.

Vakaa aikomukseni oli viedä auto rengasliikkeeseen, mutta parempi näin. Oli eka renkaiden vaihto yli kymmeneen vuoteen. Ei siksi, että olisin ne vaihdattanut aina liikkeessä, vaan koska minulla on ollut autoja aika harvakseen, ja nekin ovat useimmiten olleet talvet seisomassa. Edellisen kerran yritin vaihtaa renkaita, jotka olivat olleet ainakin 3 vuotta putkeen alla. En saanut niitä irti. Pultit sain kyllä, mutta en enää itse renkaita. Vanteet olivat niin ruostuneet ja jämähtäneet paikalleen, että rengasliikekin joutui irrottamisessa turvautumaan lekaan ja sorkkarautaan.

Vaan kyllä nyt kelpaa taas rullata asfalttia. Saakohan sitä vielä noudattaa kesänopeusrajoituksia, jos vakaasti vannoo, ettei ole huomannut niiden vaihtuneen talvinopeuksiin?

Mutta tuli niin hyvä mieli, että ehkäpä ensi viikolla kokeilen, miltä mattojen tamppaus tuntuu.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos mattojen tamppauksesta on myös se 10 vuotta, parempi ehkä olla katsomatta niiden alle...

Rauta kirjoitti...

Onneksi olen asunut nykykämpässäni vasta kolme vuotta :)

Nimetön kirjoitti...

Myös ikkunanpesua voisi varovasti kokeilla. Nykyään on semmoisia käteviä suihkeaineita, jotka vain pyyhitään rätillä - mitään lastoja ei siis tarvita. Suosittelen Ruohonjuuren eko-ikkunanpesuainetta, sen käytöstä tulee tuplasti hyvä mieli!

Unknown kirjoitti...

Mutta vie matot ensin, sitten vasta ikkunat. Osaavat pirulaiset pölytä.

Mihis sitä blogia tarvitaan jollei kotitalousneuvojen hankkimiseen... ;) Henkilökohtaisesti aion siivota kunnolla vasta vuodenvaihteen jälkeen kun pitäisi keväämmällä muuttaa.

Rauta kirjoitti...

Toden totta, ikkunat! Kämppääni vaihdettiin ikkunat pari vuotta sitten. Vanhoja en pessyt ikinä, koska raamit olivat niin lahot, etten uskaltanut - ruutujen rämähtämisen pelosta - koskaan niitä aukaista. Toisaalta uudet ovat olleet vasta kaksi vuotta, mahtaako siinä ajassa likaantua? Ehkä ne jo kaipaavat pesua. Ekopesu, täältä tullaan :)

Mattojen kanssa on oikeasti ihan helppoa. Alunperin sisustin "minimaalisuus" mielessäni, joten koko asunnossa ei ole kuin kaksi pientä mattoa. Niistä suoriudun varmasti.